Kriznar és Takanashi nyert Ljubnoban, de Marita Krameré az arany bagoly!

A VK-összetettben vezető Marita Kramer nyerte Ljubnoban az első alkalommal mergendezett Szilveszteri Turnét a női síugrónál, igaz, a napi győzelemmel egyik alkalommal sem az osztráké lett, ugyanis pénteken Nika Kriznar, míg szombaton Sara Takanashi állhatott a dobogó tetejére.

Félig-meddig a Négysáncverseny mintájára, most először a nőknek is rendeznek egy kétversenyes újévi tornát a síugró világkupában. Igaz, négy sánc helyett itt csak egy helyszínen zajlik a küzdelem Ljubnoban, ám a “nagy” Turnéról átvett KO-rendszer, és az arany baglyot formázó trófea (a fiúknál ugye arany sas jár a győztesnek) azért hozzák a négysánc-utánérzést. Az eredeti tervek egyébként arról szóltak, hogy a jövő évtől új helyszínekkel bővülhet a sorozat, ám idő közben a Négysáncverseny szervezői bejelentették, hogy a jövő szezontól ők is szívesen rendeznének női tornát is, így még az is lehet, hogy most láttuk a Szilveszteri Turné első és egyben utolsó kiadását.

Az első versenyen a VK címvédője, Nika Kriznar szerezte meg a győzelmet miután az első sorozatban egy 91,5 méteres ugrással még második volt Marita Kramer (94 m) mögött, hogy aztán a második körben egy 94,5 méteres repüléssel lehajrázza a 89 méterrel a második helyre befutó VK-éllovas osztrákot. A szlovénok ráadásul Ema Klinec (91/91 m) harmadik helyének is örülhettek, sőt, még a negyedik hely is az övék volt Ursa Bogatajnak (84,5/91,5 m) köszönhetően, aki mögött Katharina Althaus (91/84,5 m) és Sara Takanashi (92/87 m) zárt holtversenyben az 5. helyen.

A pénteki verseny eredménye

Szombaton a második versenyen aztán viszont már Sara Takanashi volt a legjobb, miután egy 95 és egy 89 méteres ugrással mindkét sorozatban övé volt a legmagasabb pontszám. A négyszeres VK-győztes japán klasszis ezzel először nyert a szezonban, pályafutása során pedig 61. alkalommal (ezzel természetesen továbbra is magasan csúcstartó) lett övé a győzelem. A szlovénok ezúttal Ursa Bogataj (93,5/88 m) révén egy második helynek örülhettek, míg Marita Kramer (91,5/89,5 m) ezúttal a harmadik helyet szerezte meg. A negyedik helyen Ema Klinec (86/94,5 m), az ötödiken Nika Kriznar (87,5/91,5 m), míg a hatodik helyen Daniela Iraschko-Stolz (84,5/92 m) végzett.

A szombati verseny eredménye

A Szliveszteri turnét ezzel kiegyensúlyozott teljesítményének köszönhetően a mindkét napon dobogós Marita Kramer nyerte Nika Kriznar és Sara Takanashi előtt, egyúttal az összetett VK-ban is megerősítette vezetését.

A Szilveszteri turné eredménye
VK-összetett

Borító: laola1.at

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s