Gut, besser, Suter: Svájci győzelem, svájci lesikló kristálygömb női lesiklásban

Két nap alatt két lesiklásra került sor a női alpesi sí világkupában Crans Montanán. Mondhatni, alig változott valami, ma is Lara Gut-Behrami nyert, igaz, ezúttal csak századokkal szorult mögé Corinne Suter, az osztrák dobogót pedig ma Nina Ortlieb szolgáltatta. A két svájci közül mégis Suter lehet talán a boldogabb, hiszen bebiztosította magának a szakági kristálygömböt.

Nicole Schmidhofer nyitotta a mai versenyt, különösebb hiba nélkül adta meg az alapidőt (7.). Kevéssel maradt csak el tőle Tamara Tippler (12.), ám az első nem osztrák rögtön helyre is rakta a sógorok meneteit: Corinne Suter szakági favorithoz méltó síeléssel, 6 tizeddel vette át a vezetést (2.). A pálya aljában kicsit benn hagyott, ez később sokba került. Romane Miradoli az osztrákokkal versengett, kettejük közé furakodott be (9.), majd Ester Ledecká érkezett be félúton Suter és a többiek közé (5.). Nicol Delago is a középmezőnyt tömörítette tovább, nem volt szerencséje, épphogy kikapott Miradolitól (10.). Federica Brignone összekapta magát a tegnapi nap után, a kezdése hajszállal még Suterénél is jobb volt, ám aztán egyetlen szektorban fél másodpercet hagyott (4.). Folytatta viszont pocsék hétvégéjét Michelle Gisin, végig egyenletesen lassú volt, majd 2 és fél másodpercet (30.). Stephanie Venier lassabb kezdés után összeszedte magát, végül fél másodperc hátránnyal ért célba (6.). A nap első kiesője Breezy Johnson lett, egy elrontott ugrató után elszállt a következő kapu mellett.

Kira Weidle gyengécske menete nyitotta a második blokkot (23.), és Joana Hählen is csak keresgélte a megfelelő íveket (25.). Ilka Štuhec a pálya feléig beszedett egy másodpercet, utána az alján már hiába találta meg régi önmagát (13.). Ramona Siebenhofer is a másodperces határral küzdött, ő végül sikertelenül (18.), Elena Curtoni viszont összeszedett menettel Štuhec elé érkezett (11.). Marta Bassino két laposabb részen szedett be nagy hátrányokat, így hiába kanyargott mindenkinél jobban, 6 tized hátrány lett a vége (8.). A tegnapi nap után favoritként indulhatott Lara Gut-Behrami, ehhez méltóan síelt, és a szerencse is vele volt: remekül őrizte a végén a sebességét, és 2 századdal előzte meg honfitársát (1.). Messze volt viszont a tegnapi arcától Petra Vlhová, kereken 1 másodpercet kapott (14.). Néhány századdal a szlovák mögé sorolt be Francesca Marsaglia (16.), majd a top-20 zárásaként az edzésmenő Nina Ortlieb szorongatta Gutékat, 2 tizedes hátrányról jött egyre feljebb, végül hajszállal kapott csak ki a két svájcitól (3.).

200222_gut
Forrás: https://twitter.com/EFEdeportes

20-on túlról igazán nagy eredményt nem láthattunk. Kereken telibe találta az egy másodperces lemaradást Priska Nufer (14.), alig maradt el tőle Alice McKennis. Rajtuk kívül a szebb napokat megélt Tina Weirather (19.) és Alice Merryweather (20.) fért még be a top-20-ba. Hozta az elvárt pontokat Tiffany Gauthier (21.), Marie-Michele Gagnon (22.), Laura Pirovano (26.) és Michaela Wenig (29.). Magasabb rajtszámmal szerzett pontot Jennifer Piot (24.), Patrizia Dorsch (27.) és Nadia Delago (28.).

200222_dobogó
Forrás: https://twitter.com/head_rebels

Lara Gut-Behrami “albánosodása” óta bizony eltűnt a süllyesztőben, ám most két győzelemmel jelezte, hogy még mindig kell vele számolni. 275. Világkupa-versenyén 26. győzelmét aratta, immár kereken 50 dobogónál jár. Corinne Suter 101 verseny alatt mindössze 8 pódiumnál jár – mégis magasabbra jutott most, mint honfitársa. A mostani 80 pont bőven elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy bebiztosítsa a lesikló kristálygömböt. Nina Ortlieb 52 futamot várt arra, hogy megízlelhesse a top-3 magasságát. Összetettben továbbra is Shiffrin vezet, de Brignone és a váratlanul gyorssízői erényeket csillogtató Vlhová lőtávolon belülre került.

200222verseny

200222dh

200222all

A címlapkép forrása: https://twitter.com/neveitalia

Hozzászólás