Aranyba borulva

biatlon

A férfi 20 kilométeres egyéni versenyszámot is Martin Fourcade nyerte. Az ezüst és a bronzérem az utóbbi években alul szereplő osztrákoké lett, Dominik Landertinger lett a második, míg Simon Eder a harmadik.

 

Martin Fourcade 23-as rajtszámmal vágott neki a távnak, és mikor a első ellenőrzőponthoz ért, több mint 11 másodperccel vezetett az akkori második előtt. Az első lövészetben hibátlan is maradt, de a másodikban hibázott, így visszaesett egészen a negyedik helyre. Két osztrák lőtt hibátlanul, Dominik Landertinger és Simon Eder, valamint a hazaiak kedvence, a Fourcade mögött néggyel induló Johannes Thingnes Boe.

Boe a harmadik lövészetben is hibátlan maradt, és ezúttal a francia sem hibázott, de így is volt közöttük nagyjából fél perc, a norvég javára, azaz Fourcade megint elképesztően futott. Eder és Landertinger sem rontott, sem a harmadik, sem a negyedik lövészetben, így az utolsó felvonás után Eder vezetett Landertinger és a tőle tizedekkel elmaradó Fourcade előtt. Érkezett a lőállásba Johannes Boe. Amennyiben hibátlan maradt volna, gyakorlatilag megnyerte a versenyt. A hazaiak lélegzetvisszafojtva várták, mi lesz sorozat vége.

biatlon

Boe azonban rögtön hibával kezdett, így oda is lett a világbajnoki cím…

Az utolsó körben várható volt, hogy Fourcade lehajrázza az osztrákokat, de Dominik Landertinger személyében méltó ellenfelet kapott a francia, tartotta a négy másodperces különbséget. Amelyet nem sikerült ledolgozni, sőt még kapott is hozzá egyet, így Martin Fourcade Oslóban negyedik aranyérmét szerezte meg, valamint az összes férfi aranyat bezsebelte. Landertinger lett a második, Eder pedig a harmadik.

Az egyetlen magyar induló, Gombos Károly a 99 fős mezőnyben a 97. helyen zárt, hét lövő hibát elkövetve.

biatlon

biatlon