A férfiaknál papírforma, a nőknél Heidum csak a váltót vállalja

rövidpályás gyorskorcsolya short-track

Érmekben bizakodva, türelmetlenül várja az első startpisztoly-lövést a magyar csapat. A mai nap még a „finombeállítás” jegyében telik, holnap viszont már minden élesben megy. Indulóink között több tizenéves található, akik mindenféle nyomás nélkül akár megtréfálhatják az öreg kontinens legjobbjait.

 

Immáron két napja tartózkodik Szocsiban a felnőtt rövidpályás gyorskorcsolya-Eb csapatunk. A tegnap arról szólt, hogy Darázs István ágazati vezető miként álmodja meg a csapat összetételét, vagyis kik indulhatnak egyéniben, és kik váltóban. A férfiaknál semmi meglepő nem történt, Knoch Viktor mellett Liu Shaolin Sándor, és Liu Shaogang kap indulási lehetőséget egyéniben – a nagy reményekkel várt 5000 méteres váltóban Burján Csaba egészíti ki a triumvirátust.

rövidpályás gyorskorcsolya short-track

A hölgyeknél két tini kapott bizalmat az egyéni szereplét illetően.  A 17 éves Jászapáti Petra idén Heidum Bernadettet győzte le az összetett országos bajnokságon. A még nála is fiatalabb, mindössze 16 esztendő Bácskai Sára Luca szintén remek junior eredményekkel büszkélkedhet, és ráadásul szemtelenül fiatal kora ellenére már többször is megleckéztette a honi példaképeket. Biztosan sokan hiányolják a hazai női mezőny legeredményesebb és legtapasztaltabbját, Heidum Bernit, az ő állapotáról, és Eb-szerepéről Darázs István kapitány ekképpen nyilatkozott a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség honlapjának.

rövidpályás gyorskorcsolya short-track

„Berni éjjel 01:25-kor megérkezett és 02:30-kor elfoglalta a szobáját” – kezdte a mester. „Reggel átesett egy kötelező “helyreállító” masszázson, majd találkozott az edzőkkel. Leellenőrizték a felszerelését, pengéjét a technikusunkkal. A délutáni edzés után örömmel állapítottuk meg közösen, hogy kész a váltóbeli indulásra! Az egyéni szereplésre a két junior-versenyzőnk kapott bizalmat, míg a váltóban csatlakozik a fentiekhez Keszler Andrea és Sziliczei-Német Rebeka is, aki újonc az EB szereplését illetően. A többiek tagjai voltak a tavaly bronzérmet szerzett csapatnak. A férfiaknál is megszületett a döntés, itt az edzőknek könnyebb dolguk volt. A férfi csapat tavaly az EB-n ezüstérmes volt, hasonló összetételben. A Jégcsarnok most is csodálatos, látszik, hogy mindent beleadtak az Olimpia tiszteletére. A jégminőség már egy kicsit hagy némi kívánnivalót maga után. De az mindenkinek egyforma…”

(Forrás: www.moksz.hu; http://www.mob.hu)