Szánkó Világkupa: Loch rátalált a helyes „útvonalra”

szánkó Szánkó Világkupa

Siguldában két német és egy orosz elsőség született a hagyományos számokban, a hölgyeknél a német Natalie Geisenberger továbbra is nyomozza önmagát, a párosoknál szokatlan hibát vétett az Eggert/Benecken német vk-első duó.

 

szánkó Szánkó Világkupa

A szánkósok élmezőnye visszatért a versenyzéshez az ünnepi pihenésből, és a lettországi Siguldában adott randevút. A közismert helyszín sokaknak szerencsét hozott, néhányaknak viszont bosszúságot okozott.  A legdühösebb egyértelműen a párosok között idáig négyből három sikert összeszorgoskodó Toni Eggert/Sascha Benecken német kettős lehetett, akik remekül indítottak az elő futamban, de aztán egy jobbos kanyarban túl magasra mentek, így kicsúszott alóluk a szánkó. Ezt követően visszaültek, de ez is csak ahhoz volt jó, hogy becammogjanak utolsónak. A folytatást így is a honfitársak, Tobias Wendl és Tobias Arlt várhatta az elő helyen. Második helyen ekkor a hazaiak nagy örömére Oskars Gudramovics és Peteris Kalnins állt, akik végül meg is tartották ezt a pozíciót – ez volt pályafutások legjobb alakítása. Wendlék a második csúszása is tökéletesre sikeredett, így majdnem három és féltizeddel leiskolázták a mezőnyt, és Eggerték bugyutasága miatt átvették a vezetést az összetettben.

szánkó Szánkó Világkupa

A hölgyeknél a pályát remekül ismerő orosz Tatjana Ivanova pályacsúcsot döntve nyerte meg a viadalt, mindkét futamában a legjobbnak bizonyult, de még így is csak 97 ezreddel verte a poraiból feltámadni látszó német Tatjana Hüffnert, valamint alig 132 ezreddel az idén csalódást keltően szereplő Natalie Geisenbergert. Az összetettben élen álló amerikai Summer Britcher csak 11. lett, míg honfitársa, az eddig második Erin Hamlin mindössze a hetedik.

szánkó Szánkó Világkupa

Az uraknál nagy volt a csillaghullás, többen is hibát hibára halmoztak, és köztük volt az összetett pontverseny éllovasa, az osztrák Wolfgang Kindl, aki jó első futama (a 2. helyről várta a folytatást) után majdnem fejre állt, ennek köszönhetően visszaesett a 7. pozícióba. Az amerikai Chris Mazdzer kezet foghatott Kindellel, egyetlen tiszta futamot sem tudott összehozni, többször is fel-alá liftezett a pályán, így 8. lett. A két legjobb a világbajnok orosz Semen Pavlicsenko lett, aki 2. lett az összesítésben, a győztes pedig az a német Felix Loch lett, aki két legyet ütött egy csapásra: pályafutása 27. vk-elsőségét könyvelhette el,és alaposan felkapaszkodott Kindlre.

“A szezon elején számtalan hibát vétettem, de kezd visszatérni a magabiztosságom” – értékelt Loch. – “A szezon igazi kihívásai még csak most következnek számomra, először az oberhofi verseny, majd a Königsee-i világbajnokság.” A 26 éves Loch pályafutása 5. összetett vk-győzelmére, és 5. egyéni vb-címére feni a fogát.