Biatlon VK: Vegyesváltó és helyszínváltozás

biatlon Biatlon Világkupa

Hiába a németországi Oberhof a Biatlon Világkupa-sorozatának egyik legpatinásabb helyszíne, a viszontagságos időjárás miatt Ruhpoldingban lesznek kénytelenek pótolni a versenyt.

 

Először is köszöntök mindenkit a 2016- os évben, és ezentúl is szánjatok legalább annyi időt a téli sportokra, mint tavaly tettétek.

A biatlon legjobbjai ünnepi álmukat alusszák éppen, de jövő héten már sílécre szállnak, és nekivágnak a szezon hátralevő részének.

A 2015-ös évet egy gálaműsorral zárták a legismertebb versenyzők, méghozzá a sportág egyik legfontosabb promóciós eseményével, a Schalke04 német labdarúgó klubcsapat stadionjában, a Gelsenkirchen-i Arénában. A 40 ezer érdeklődő előtt lezajlott viadal egy vegyes páros váltó volt, amit végül a Marie Dorin-Martin Fourcade fémjelezte francia páros nyert meg, megelőzve a cseh Gabriela Soukalova-Andrej Moravec és a német Vanessa Hinz-Simon Schempp kettőst.

biatlon Biatlon Világkupa

Ez a megmérettetés nem számít bele a Világkupa pontszámításba, de remekül szemlélteti, hogy mekkora az érdeklődés iránta. Az már régóta köztudott – vagy ha mégsem, akkor innentől kezdve az lesz – hogy Németországban a labdarúgás után a biatlon a legnépszerűbb sportág. Képzeljétek el, egy német vb-helyszínen akár 100-200 ezer ember is megfordulhat a viadal összes versenyét figyelembe véve.

biatlon Biatlon Világkupa

Még egy fontosabb információ: az évad második fele január 12-én a németországi Oberhofban indult volna, de az alkalmatlan időjárási feltételeknek köszönhetően a nemzetközi szövetség illetékesei Ruhpoldingba (a rákövetkező héten szintén itt versenyeznek a legjobbak) tették át a versenyt. A két helyszín viszonylag messze esik egymástól, de a Ruhpolding – talán még ideálisabb – adottságait ismerve remek kilátásoknak nézünk elébe.