Síugrás: Tél az őszben – Klingenthal előzetes

síugrás

Sorozatban ez a harmadik alkalom, hogy a korábban bevett északi helyszínek helyett Szászországban kezdődik az aktuális idény, a klingenthali sánc pedig lassan készen áll arra, hogy a szezonnyitón vendégül lássa a mezőnyt. Kell is, hiszen pénteken a hivatalos edzésekkel és a kvalifikációval hivatalosan is megkezdődik a 2015/16-os Világkupa-évad.

 

A szezonnyitókon hagyományosan nehéz jósolni az eredményt illetően, részben azért is mert ilyenkor még rendszerint nincs mindenki teljesen éles formában, másfelől pedig azért, mert a téli időszak kezdetén sokszor változékony az időjárás, ami itt Közép-Európában a csendes későőszi időtől a havazásig sok mindent jelenthet. Ilyen szempontból különösen emlékezetesre sikerült a 2013-as verseny, amikor éppen a szezonnyitó napján érkezett meg a tél Klingenthalba, s avattuk mindössze egyetlen, ám rendkívül hosszúra nyúlt sorozat után győztessé mindenki őszinte meglepetésére a lengyel Krzysztof Biegunt (aki azóta sem került ilyen sikerek közelébe), miközben este másik emlékezetes momentumaként Bardal és az akkor VK-címvédő Schlierenzauer az egyre reménytelenebbé váló időjárást látva inkább lifttel jöttek le a toronyból.

Ami azt illeti, a legfrissebb előrejelzések alapján úgy tűnik, hogy idén is lesz némi izgulnivalónk az időjárást illetően, ugyanis míg péntekig 10 fok körüli hőmérsékletet jósolnak, a hétvégére lehűlést, szelet és elsősorban péntekre változó halmazállapotú csapadékot várnak az időjósok, mindazonáltal reméljük, hogy ezzel együtt nem lesz akadálya annak, hogy renben elkezdjük az évadot. A pénteki kvali után szombaton csapatversenyt, vasárnap egyénit rendeznek, a részletes program és a sánc adatai alább olvashatók.

síugrás

síugrás